Anar directament al contingut

Es Migjorn Gran tendrà un nou Ajuntament

Es Migjorn Gran tendrà un nou Ajuntament
El president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, la presidenta del Consell de Menorca, Joana Barceló, i el batle d'Es Migjorn Gran, Pere Riduavets, signaren ahir un conveni per a la construcció d'un nou ajuntament al municipi d'Es Migjorn Gran. Segons l'acord, el projecte, valorat en més de 200 milions de pessetes, serà finançat conjuntament pel Govern i el Consell, que aportaran aproximadament el 50% del pressupost, i pel propi Ajuntament, que es farà càrrec de la resta. La notícia de la construcció d'un nou edifici municipal ha estat molt ben rebuda per tot el poble ja que l'actual no reuneix les condicions necessàries per acollir la casa consistorial.

En el mateix acte, celebrat a l'Ajuntament, la consellera de Sanitat del Govern, Aina Salom, i el batle d'Es Migjorn Gran, Pere Riduavets Fayas, van signar el protocol inicial de sanitat per a la construcció d'un nou centre sanitari al municipi, projecte que ascendeix a 60 milions de pessetes.

L'acte s'emmarcà en la visita oficial realitzada ahir al municipi d'Es Migjorn Gran pel president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, acompanyat per la presidenta del Consell de Menorca, Joana Barceló. També participaren en els actes de la jornada, a més de la consellera de Sanitat del Govern, el conseller de la Presidència del Govern, Antoni Garcias, el Conseller d'Obres Públiques del Govern, Josep Antoni Ferrer, la vicepresidenta del Consell, Carme Garcia Querol, i el conseller de Salut i Benestar Social del Consell, Miquel Gascón.

Entre altres activitats, la comitiva va visitar alguns centres ubicats al poble, va mantenir una trobada amb entitats ciutadanes i va visitar els centenaris germans Riudavets, Joan de 111 anys i Perico de 100 anys, que van ser obsequiats respectivament amb un bastó i un rellotge.

Es Migjorn té una població de dret de 1.135 habitants (01/01/98) i es va constituir en municipi l'any 1989, fins a les hores pertanyia al terme municipal d'Es Mercadal. Tot i això, el nucli de població, construït entorn de l'església de Sant Cristòfol, data de la segona meitat del segle XVIII, durant l'època de la segona dominació britànica de l'illa de Menorca. El municipi ofereix diferents atractius, entre els quals destaquen el poble i el seu tranquil entorn, les platges de Biniagus, Sant Adeodat i Sant Tomàs, diferents barrancs, la Cova dels Coloms, anomenada "sa Catedral", i jaciments arqueològics, com ara el de Sant Agustí Vell, o el de Sant Tomàs.

Fotos © BalearWeb:
1. Es Migjorn Gran
2. Església de Sant Cristòfol
3. Ajuntament
 
Data de publicació: 16/09/2001

© 1996-2019 BalearWeb / Menorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat