Anar directament al contingut

La llegenda de la Cova d'en Xoroi

La llegenda de la Cova d'en Xoroi
La Cova d'en Xoroi s'ha convertit en un dels principals atractius turístics de Cala en Porter i en la discoteca més espectacular de l'illa de Menorca.

Durant el mes d'octubre encara pot visitar-se la Cova d'en Xoroi, una imponent cavitat natural ubicada en un inexpugnable penya-segat de Cala en Porter, al terme municipal d'Alaior. L'horari de visites de dia i el de la tenda és de 10:30 a 21:00 h. Per la seva banda, la Discoteca Cova d'en Xoroi obre les seves portes diàriament tota la temporada a les 23:00 h, però durant el mes d'octubre obrirà només les nits dels divendres i dissabtes.

Des del mes de novembre fins el més d'abril, quan la cova torna a obrir les seves portes, l'espai resta en silenci i l'esperit de la popular llegenda de la Cova d'en Xoroi pot retrobar-se amb el seu món solitari i misteriós. Segons la llegenda un desconegut que havia arribat a l'illa, anomenat pels menorquins el moro Xoroi, va segrestar una jove i se la va endur a la cavitat que li servia d'amagatall. Un dia, una providencial nevada cobrí la zona d'un mant blanc i unes petjades sobre la neu guiaren als pagesos veïns fins al cau d'en Xoroi. Els homes armats entraren a la cova, descobrint que en Xoroi i la jove havien format una família i tenien tres fills. El final de la llegenda és tràgic: Xoroi i el seu fill gran en veure's envoltats es llençaren a la mar pel penya-segat. La seva companya i els seus altres dos fills foren traslladats a Alaior, on es diu que encara hi viuen descendents de la parella.

Més informació: www.covadenxoroi.com

Fotos © BalearWeb

 
Data de publicació: 29/09/2001

© 1996-2024 BalearWeb / Menorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat