Anar directament al contingut

Activitats d'estiu a les Pedreres de s'Hostal

Activitats d'estiu a les Pedreres de s'Hostal
Un any més, les espectaculars pedreres de s'Hostal tornaran a ser l'escenari de tot un seguit d'activitats culturals, organitzades per Lithica, l'associació cultural que gestiona aquest espai. Espectacles, festes temàtiques, cinema i tallers formen part del programa d'enguany.

Dins l'apartat d'espectacles hi ha una "Nit Mediterrània" amb música i imatges (12 de juliol), un concert de Gospel emmarcat en el Festival de Música de les JJMM de Ciutadella (26 de juliol) i una nit menorquina (22 d'agost).

Pel que fa a cinema, s'han programa dues projeccions: "Calle 54" de Fernando Trueba (18 de juliol) i "Yellow Submarine" de The Beatles (2 d'agost).

Tampoc podia faltar al calendari la popular "Festa de la Lluna Plena" (12 d'agost), amb Pinyeta Pinyol, La Vieja Catana, Geli Peralta + Arena, i Nuria Moltó.

I pels que tenguin ganes de fer un poc d'exercici, s'han programat dos tallers força atractius: el primer de Tai-chi i el segon de treball artesanal amb pedra de marès.
 

SES PEDRERES DE S'HOSTAL: PATRIMONI ETNOLÒGIC

Les pedreres de marès de s'Hostal van ser explotades fins el 1994. Líthica, associació cultural constituïda amb l'objectiu principal de preservar, restaurar i rehabilitar les pedreres de marès, les va llogar el 1995 i amb el suport del Consell de Menorca s'han netejat i condicionat per rebre visites.

L'espectacular visita permet observar les pedreres manuals, amb més de dos-cents anys d'antiguitat, i les pedreres mecàniques, que començaren a explotar-se a mitjan segle XX amb l'utilització de serres circulars. Al recinte també s'hi troba un circuit botànic que inclou un viver per a la reproducció de plantes autòctones.

L'horari de visites durant els mesos d'abril a octubre és de 9:30 h fins a la posta del sol, i durant els mesos de juliol i agost és de 9:30 a 15:00 h i de 17:00 a 21:00 h.

Més informació:

Reportatge fotogràfic realitzat per MenorcaWeb (27 fotografies)
 

Pedreres de S'Hostal
Camí Vell, Km 1
07760 Ciutadella
Tel. i Fax: 971 48 15 78
http://www.lithica.com
E-mail: shostal@lithica.com
 

Fotos © BalearWeb
 
Data de publicació: 04/07/2003

© 1996-2024 BalearWeb / Menorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat