Anar directament al contingut

Festes patronals de Sant Lluís

Festes patronals de Sant Lluís
Sant Lluís celebrarà del 22 d'agost a l'1 de setembre les seves festes patronals. La part central del programa tendrà lloc el cap de setmana del 29 al 31. Els actes previstos pel divendres 29 començaran a les 19:30 h amb la popular cercavila seguida d'una "Nit Pregonera" que inclourà diverses actuacions musicals, poètiques i teatrals, a més de la lectura del pregó de festes. A les 22:15 h començarà l'esperat correfoc i el dia finalitzarà amb un espectacle musical a càrrec del grup The Platters.

La repicada de campanes del dissabte, a les 16:30 h, anunciarà la sortida de la Banda i les cercaviles, i el primer toc de fabiol, a les 17:15 h, suposarà l'inici del replec de caixers. La sortida de la Qualcada, que recorrerà els carrers del poble presidida pel caixer batle, està prevista a les 18:00 h. A les 20:00 h, l'Església parroquial acollirà les solemnes completes i una vegada acabades, els caixers muntaran els seus cavalls i es reagruparan per oferir al veïnat Santlluïser i a tots els visitants el típic Jaleo davant l'Església parroquial, que finalitzarà amb un caragol pels carrers de la població. Devers les 23:30 h, al pla de sa Creu, començarà la primera revetla popular.

Diumenge, a les 8:15 h, les colles de gegants i capgrossos tornaran a recórrer els carrers de Sant Lluís i es reprendran els actes del protocol. A les 10:30 h, a l'Església parroquial, Missa de caixers amb el tradicional repartiment d'aigua-ros. Seguidament començarà el típic Jaleo davant l'Església, amb l'entrega de canyes verdes i culleretes d'argent. A continuació, refrigeri al Saló d'actes de l'Ajuntament i repartiment de sangria popular. Al vespre, hi haurà una actuació de caporeira, se celebrarà la tradicional desfilada de carrosses i la diada finalitzarà amb la segona revetla popular i amb un gran castell de focs artificials.

Pel dilluns 1 de setembre també s'han programat diverses activitats, entre les quals destaca el festival musical que inclourà actuacions a càrrec del grup de Ballet Flalmenco Esencias, el grup Celtims Dreams que interpretarà balls celtes amb acompanyament de violí, i el grup menorquí Joana Pons amb ses Guitarres.

El programa complet es pot consultar en format PDF.

Fotos © BalearWeb
 
Data de publicació: 19/08/2003

© 1996-2024 BalearWeb / Menorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat