Anar directament al contingut

Es Castell celebra les Festes de Sant Jaume

Es Castell celebra les Festes de Sant Jaume

Els cavalls i els cavallers agafaran el protagonisme a partir del dilluns 24.

El calendari de festes de cavalls que se celebren durant l'estiu a les localitats menorquines continua el seu curs. L'inici el marcà com cada any Ciutadella amb les festes de Sant Joan. La setmana passada se celebraren les festes de Sant Martí a Es Mercadal, aquest cap de setmana se celebren les festes de Sant Antoni a Fornells. I per Sant Jaume, les festes arribaran as Castell.

Els cavalls, els cavallers i el protocol tradicional agafaran el protagonisme a partir del dilluns 24 de juliol, amb el primer toc de fabiol, a les 10:00 h, davant l'Ajuntament, i l'anunci pels carrers del poble de l'arribada de les festes patronals, a càrrec del saig pregoner. Com de costum, a les 16:00 h, hi haurà l'entrega de la bandera de Sant Jaume al caixer fadrí i s'iniciarà el replec de la qualcada. A continuació, a les 17:00 h, tendrà lloc la repicada de campanes i la sortida de la Banda des Migjorn Gran, acompanyada de les Colles de Gegants, Capgrossos i Grallers des Castell. A les 19:00 h, es celebraran Solemnes Completes a l'església del Roser i en acabar començarà l'esperat Jaleo davant l'Ajuntament. Els actes de la jornada finalitzaran amb una Revetlla popular amenitzada pels grups Guateque Maravillas i Vershions.

El dimarts, 25 de juliol, festivitat de Sant Jaume, a les 8:00 h, la Banda des Migjorn, acompanyada per la Colla de Gegants, Capgrossos i Grallers des Castell, interpretarà la Diana Florejada i a continuació s'iniciarà de nou el replec de la qualcada. A les 11:00 h, Missa dels Caixers a l'església i en acabar, Jaleo a la plaça de l'Esplanada. A les 15:00 h, tendrà lloc a l'Ajuntament la tradicional Beguda de Caixers, seguida del repartiment de l'aigua-ros pels carrers del poble. A les 20:00, Corregudes al carrer des Port i, a les 21:00 h, tendrà lloc el darrer toc de fabiol davant l'Ajuntament. La diada de Sant Jaume finalitzarà amb una Revetlla popular i un castell de focs artificials des de l'illa Plana.

El programa es prolongarà fins el dimecres 26, festivitat de Santa Anna, dia en què la festa es desplaça a Cales Fonts on, a partir de les 17:00 h, hi hauran regates en categories infantils i juvenils i una travessia nedant des del Llatzeret fins a la punta de Cales Fonts. Tancarà el programa una vetllada musical vora la mar i un espectacle piromusical.

Més informació: Programa complet en format PDF

Fotos © Arxiu MenorcaWeb / BalearWeb

 
Data de publicació: 20/07/2006

© 1996-2024 BalearWeb / Menorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat