Anar directament al contingut

Els cavalls, protagonistes de les festes d'Alaior

Els cavalls, protagonistes de les festes d'Alaior

Festes patronals de Sant Llorenç fins el 14 d'agost.

Alaior celebra aquests dies les festes majors en honor de Sant Llorenç, cita obligada del calendari festiu d'aquesta població menorquina, on es reprodueix tota la tradició cavalleresca tan arrelada a l'Illa.

Els actes centrals de les festes són protagonitzats pels cavalls. El diumenge dia 6, seguint els protocols, la imatge de Sant Llorenç, acompanyada pels cavallers, es traslladará des de l'ermita de Binixems fins a la Casa Rectoral. A sa Plaça, el caixer batle, Pau Morlà Florit, rebrá la comitiva i acte seguit adreçrá un missatge a la població, tot convidant-la a participar en els actes organitzats.

El divendres dia 11, el jugador de bàsquet Jordi Villacampa i Amorós llegirà el Pregó de Festes. A continuació el Batle lliurarà el penó de Sant Llorenç als caixers i es retrà un homenatge a Joan Seguí Barber, per la seva dedicació i participació en l'organització de la Qualcada.. Seguidament, amb el so del tambor i el fabiol, es traslladarà el penó a l'Ajuntament on es convidarà tot el poble a un refrigeri. Finalment hi haurà un concert i revetlla.

.

Dissabte, dia 12, al matí continuaran els actes protocol·laris de les festes amb la convidada dels caixers i cavallers. A les 16:45 h tendrà lloc la sortida dels gegants, seguida de la qualcada i el refrigeri de "Gin des poble". A les 18:00 h, la Banda de Música des Migjorn Gran s'encaminarà cap a l'ermita de Sant Pere Nou, on a les 20:00 h tendran lloc les solemnes completes amb l'assistència de la corporació municipal. En acabar, "jaleo" a sa Plaça, amb la banda de música de Montuïri i espectacle eqüestre a càrrec dels caixers i cavallers. Finalment tendrà lloc la tradicional recepció a l'Ajuntament i els actes finalitzaran de matinada amb revetlla amenitzada pel grup Vershions i l'Orquestra Sarau.

Diumenge, dia 13, a partir de les 9:30 h es farà la replegada de la qualcada i a continuació tendrà lloc la Missa des Caixers, seguida del "Jaleo" a sa Plaça. Al capvespre els cavallers obsequiaran els veïns amb la tradicional visita de l'aigua-ros. El programa pel diumenge finalitzarà amb balls folklòrics, la gran desfilada de carrosses i la revetlla de Sant Llorenç, amenitzada per l'orquestra Huracán i el grup Guateque Maravillas.

Dilluns, dia 14, últim dia de les festes, hi haurà, entre altres activitats, corregudes a cós a partir de les 18:00 h, revetlla de fi de festes amb el conjunt Huracán i nit de rock amb els grups locals Frágil, The Blues Shakers i Cocina Caníbal.

El programa detallat es pot consultar a la web de l'Ajuntament

Foto © MenorcaWeb / BalearWeb

 
Data de publicació: 05/08/2006

© 1996-2024 BalearWeb / Menorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat