Anar directament al contingut

Festes de Gràcia a Maó

Festes de Gràcia a Maó

Els actes centrals tendran lloc els dies 7 i 8 de setembre.

Les festes patronals de Maó varen començar el passat divendres amb la arribada dels Gegants a l'Ajuntament i es prolongaran fins el 9 de setembre, amb un ampli programa d'activitats organitzat per l'Ajuntament amb la col·laboració d'un gran nombre d'entitats locals.

Els actes centrals tendran lloc al voltant del dia de Gràcia, 8 de setembre. El dijous 7, a les 16:15 h, tendrà lloc el tradicional "Esclat de la Mascletà" seguit d'un gran passacarrers de gegants, tamborers i grallers. Paral·lelament, començarà el protocol de la Qualcada, amb la sortida del fabioler per anar a cercar el caixer fadrí, l'entrega de la bandera, el replec de la Qualcada, la concentració i la desfilada cap a Gràcia. A les 19:00 h, completes a l'ermita de Gràcia. De tornada, a les 20:30 h, tradicional Jaleo a la plaça de la Constitució i, per acabar, a partir de mitjanit, revetlla.

El divendres 8, dia de la Mare de Déu de Gràcia, els actes festius es reprendran a les 8:00 h amb la "Diana general" i a continuació es repetirà, amb algunes variacions, el protocol del dia anterior: sortida del fabioler, entrega de bandera al caixer fadrí, replec de la Qualcada... Aquest dia, però, no hi haurà completes a l'ermita de Gràcia, sinó missa de caixers a l'església de Santa Maria. A les 12:00 h, començarà el Jaleo, el lliurament de canyes verdes i el ja tradicional "Volem vi". Al capvespre, a partir de les 19:00 h hi haurà corregudes al Cós de Gràcia i a les 20:30 h se celebrarà el "Comiat de la Qualcada".

El programa complet es pot consultar a la web de l'Ajuntament de Maó.

Fotos © Arxiu BalearWeb: Festes de Gràcia 2001

  1. Panoràmica de l'Ermita de Gràcia.
  2. Completes a Gràcia.
  3. Jaleo a la plaça de la Constitució amb l'Ajuntament al fons.
  4. Jaleo a la plaça de la Constitució davant l'entarimat per a les autoritats.
 
Data de publicació: 02/09/2006

© 1996-2024 BalearWeb / Menorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat