Anar directament al contingut

Es Castell celebra les Festes de Sant Jaume

Es Castell celebra les Festes de Sant Jaume
El calendari de festes de cavalls que se celebren durant l'estiu a les localitats menorquines continua el seu curs. L'inici el marcà com cada any Ciutadella amb les festes de Sant Joan. Aquest cap de setmana se celebren les festes de Sant Martí a Es Mercadal. I per Sant Jaume, les festes arribaran as Castell.

Però les festes des Castell ja comencen aquest cap de setmana amb diverses activitats culturals i esportives, com ara un concert de Joana Pons (divendres 18), una trobada folklòrica amb el Grup Folklòric Castell de Sant Felip i el grup alacantí Centener (dissabte 19) y la XVII Milla Urbana (diumenge 20).

Els cavalls, els cavallers i el protocol tradicional agafaran el protagonisme a partir del dijous 24 de juliol, amb el primer toc de fabiol, a les 10:00 h, davant l'Ajuntament, i l'anunci  pels carrers del poble de l'arribada de les festes patronals, a càrrec del saig pregoner. Com de costum, a les 16:00 h, hi haurà l'entrega de la bandera de Sant Jaume al caixer fadrí i s'iniciarà el replec de la qualcada. A continuació, a les 17:00 h, tendrà lloc la repicada de campanes i la sortida de la Banda des Migjorn Gran, acompanyada de les Colles de Gegants, Capgrossos i Grallers des Castell. A les 19:00 h, es celebraran Solemnes Completes a l'església del Roser i en acabar començarà l'esperat Jaleo davant l'Ajuntament. Els actes de la jornada finalitzaran amb una Revetlla popular amenitzada pels grups Guateque Maravillas i Polaris.

El divendres, 25 de juliol, festivitat de Sant Jaume, a les 8:00 h, la Banda des Migjorn, acompanyada per la Colla de Gegants, Capgrossos i Grallers des Castell, interpretarà la Diana Florejada i a continuació s'iniciarà de nou el replec de la qualcada. A les 10:30 h, Missa dels Caixers a l'església i en acabar, Jaleo a la plaça de l'Esplanada. A les 15:00 h, tendrà lloc a l'Ajuntament la tradicional Beguda de Caixers, seguida del repartiment de l'aigua-ros pels carrers del poble. A les 19:30, Corregudes al carrer des Port i, a les 21:00 h, tendrà lloc el darrer toc de fabiol davant l'Ajuntament. La diada de Sant Jaume finalitzarà amb una Revetlla popular i un castell de focs artificials des de l'illa Plana.

El programa es prolongarà fins el dissabte 26, festivitat de Santa Anna, dia en què la festa es desplaça a Cales Fonts on, a partir de les 17:00 h, hi hauran regates en categories infantils i juvenils i una travessia nedant des del Llatzeret fins a la punta de Cales Fonts. Tancarà el programa una vetllada musical vora la mar i una traca al penyal de Santa Anna.

Més informació: Programa complet en format PDF

Fotos © Arxiu BalearWeb: Sant Jaume 2002
 
Data de publicació: 17/07/2003

© 1996-2024 BalearWeb / Menorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat