Anar directament al contingut

El "Dia des Be" obre les Festes de Sant Joan

El "Dia des Be" obre les Festes de Sant Joan

Tot a punt per començar la Festa dels Cavalls.

El diumenge 18 de juny se celebra a Ciutadella el "Dia des Be" que marca l'inici de les Festes de Sant Joan, conegudes també com la Festa dels Cavalls. Un any més, en aquesta diada, els membres de la Junta de Caixers es reuniran al Palau del Caixer Senyor, a la plaça de la Catedral (Ca n'Olivar), on aquest entregarà la bandera al Caixer Fadrí. A les nou en punt, seguint els rituals de costum, el Fabioler sonarà per primera vegada el tambor i el fabiol; i al llarg del dia la Comitiva recorrerà els carrers del centre històric de Ciutadella, visitant l'Ajuntament, el Palau Episcopal, "Foc i Fum", l'hospital municipal, les entitats socials, les cases senyorials i les posades dels cavallers. El personatge més vistós i que només es pot veure en aquesta diada, acompanyant la Junta de Caixers durant la tradicional capta, és l'Homo des Be: un home que representa Sant Joan Baptista, vestit amb pells de be, amb creus pintades als peus i braços i carregat amb un anyell viu.

Paral·lelament, a partir de les 20:00 h, se celebrarà la popular festa d'avellanes a l'avinguda de la Constitució, amenitzada per la Banda de l'Agrupació Musical que, entre d'altres peces, sonarà el conegut Jaleo.

Quan la Junta de Caixers i l'Homo des Be hagin fet totes les visites de rigor, tendrà lloc la beguda de caixers a cal Caixer Casat (carrer de Santa Rosalia, 16). I finalment, seguint l'estricte protocol, tendrà lloc l'acomiadament del Caixer Capellà (Captius de Constantinoble, 26) i del Caixer Senyor (Ca n'Olivar).

Les Festes de Sant Joan arribaran al seu punt àlgid el divendres 23 i el dissabte 24 amb els cavalls i els seus genets com a protagonistes.

Foto: cartell de les Festes de Sant Joan 2006 a càrrec de Coloma Florit Pons

 
Data de publicació: 13/06/2006

© 1996-2024 BalearWeb / Menorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat