Anar directament al contingut

Festes del Carme a Maó, Fornells i Ciutadella

Festes del Carme a Maó, Fornells i Ciutadella

Processons marineres així com d'altres actes festius i religiosos.

El proper diumenge 16 de Juliol els homes de mar celebren la festivitat de la seva patrona, la Verge del Carme, i per aquest motiu s'organitzen processons marineres així com d'altres actes festius i religiosos als principals ports de l'Illa.

Al port de Maó la festa se celebrarà aquest dissabte dia 15 i els actes tendran com a punt de partida i arribada les instal·lacions de la Base Naval, que s'obrirà al públic a partir de les 18:00 h. El programa, organitzat per l'Armada, amb la col·laboració d'un gran nombre d'institucions i entitats locals, començarà a les 19:00 h amb la Missa que tendrà lloc a la Capella de la Base, oficiada per l'Arxipreste de Maó i amb la participació de la Coral d'Alaior. La processó, presidida per la Verge, en la qual participaran els pescadors i totes les embarcacions particulars que ho desitgin començarà a les 20:00 h, sortint dels molls del recinte militar i realitzant un recorregut fins a la sortida del port, enguany amb aturada a l'illa de l'Hospital, per finalment retornar a l'Estació Naval. L'endemà diumenge hi haurà una recepció oficial per a les autoritats civils i militars de l'illa al Pavelló del Comandant de la Base Naval.

A Fornells els actes en honor de la Verge del Carme comencen la nit del dissabte 15 de juliol a les 22:30 h amb un concert d'Eva Pons vora la mar seguit de revetlla amenitzada per l'Orquestra Versions. El dia del Carme, diumenge 16, a les 19:30 h, se celebrarà la Missa en honor de la Patrona i acte seguit tendrà lloc la tradicional processó marinera.

A Ciutadella, la processó està programada pel diumenge 16, sortint a peu des de l'església de Sant Miquel a les 19:30 h, fins arribar al Port. Des d'allà la processó s'embarcarà fins a la bocana del Port, acompanyada per embarcacions particulars. Al mateix temps, al port es faran unes ballades folklòriques a càrrec del Grup Folklòric Sant Isidre.

Fotos © BalearWeb:

  1. Base Naval de Maó
  2. Fornells
  3. Ciutadella
 
Data de publicació: 12/07/2006

© 1996-2024 BalearWeb / Menorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat