Anar directament al contingut

Barranc d'Algendar

Barranc d'Algendar: Foto 1
Barranc d'Algendar
  • Barranc d'Algendar: Foto 1
  • Barranc d'Algendar: Foto 2
  • Barranc d'Algendar: Foto 3
  • Barranc d'Algendar: Foto 4
  • Barranc d'Algendar: Foto 5
  • Barranc d'Algendar: Foto 6
  • Barranc d'Algendar: Foto 7
  • Barranc d'Algendar: Foto 8

Les característiques geològiques del migjorn de Menorca han propiciat la formació de grans solcs excavats per l'aigua, amb parets de fins a 40 m d'alçada. El barranc d'Algendar n'és el més important i constitueix un dels ecosistemes més rics i variats de l'illa. El torrent, situat entre els municipis de Ciutadella i Ferreries, neix al Puig de Santa Magdalena i desemboca a Cala Galdana. Porta aigua tot l'any i aquesta humitat i la protecció contra el vent que ofereixen les parets del barranc afavoreixen una flora silvestre exuberant i horts de gran fertilitat. La fauna de l'entorn també és espectacular, especialment les miloques (Neophron percnopterus), els soters (Hieraaetus pennatus) i altres aus rapinyaires.

En una de les coves que alberga el barranc, la cova des Càrritx, s'hi han trobat restes arqueològiques molt antigues que han aportat informació valuosa sobre com eren i com vivien els primers humans que poblaren l'illa. D'altra banda, l'atmosfera misteriosa de la zona ha donat peu a nombroses llegendes, com la de sa Perdiu Blanca o la de sa Núvia d'Algendar. De fet Algendar és un símbol del folklore de Ferreries.

Es pot arribar al barranc des de Ciutadella i des de Ferreries. Des de Ciutadella cal seguir el Camí Vell o Camí Reial, passar per Torre Trencada i continuar, agafant la bifurcació de l'esquerra, fins a Son Guillem, i des d'aquí baixar a peu per l'antic camí que conserva part de l'empedrat. Des de Ferreries hi ha diverses rutes: es pot seguir el Camí Reial en direcció a Ciutadella, o agafar el camí veïnal que permet arribar en cotxe fins a la mateixa entrada del barranc.

 
Última actualització: 10/08/2008

© 1996-2024 BalearWeb / Menorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat