Anar directament al contingut

Pedreres de s'Hostal

Pedreres de s'Hostal: Foto 4
Pedreres de s'Hostal
  • Pedreres de s'Hostal: Foto 1
  • Pedreres de s'Hostal: Foto 2
  • Pedreres de s'Hostal: Foto 3
  • Pedreres de s'Hostal: Foto 4

Les Pedreres de S'Hostal de Ciutadella són un espai excavat a cel obert per extreure'n les pedres de marès que servien per construir cases i altres edificacions. El marès, roca arenosa, permeable i de diferent duresa i tonalitat, ha estat utilitzat com a material de construcció des de la cultura megalítica fins a l'actualitat.

Les pedreres de marès de s'Hostal van ser explotades fins el 1994. Líthica, associació cultural constituïda amb l'objectiu principal de preservar, restaurar i rehabilitar les pedreres de marès, les va llogar el 1995 i amb el suport del Consell de Menorca s'han netejat i condicionat per rebre visites.

L'espectacular visita permet observar les pedreres manuals, amb més de dos-cents anys d'antiguitat, i les pedreres mecàniques, que començaren a explotar-se a mitjan segle XX amb l'utilització de serres circulars. Al recinte també s'hi troba un circuit botànic que inclou un viver per a la reproducció de plantes autòctones.

D'altra banda, durant els mesos de juliol i agost les Pedreres de S'Hostal acullen diverses activitats culturals, com cinema, concerts, dansa i festes temàtiques.

L'horari de visites és de 9:30 h fins a la posta del sol, excepte els diumenges dels mesos de juliol i agost que és de 9:30 a 15:00 h i de 17:00 h fins a la posta del sol.

El preu d'entrada és de 3 euros. Menors fins a 10 anys i majors de 65 anys entrada gratuïta.

Més informació:

Pedreres de S'Hostal

Camí Vell, Km 1 - 07760 Ciutadella

Tel. 971 48 15 78 - Fax: 971 48 42 07

www.lithica.es

 
Última actualització: 18/07/2004

© 1996-2024 BalearWeb / Menorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat